Wordt ’t Bach, Borsato, Rembrandt of Karel Appel?

Over ’t Muzenhuis

Een leven zonder kunst, dus geen muziek of schilderkunst, je moet er niet aan denken. Geen Celine of Chopin, Haydn of Hazes, Beatles of Stones. Geen Appel, Corneille, Kees Verweij of Mondriaan. Dus stilte alom en lege wanden? Mis. Zelfs het dromerige ’Sound of Silence’ van Simon & Garfunkel werd een wereldtopper. We kunnen er gewoon niet omheen. Gelukkig maar. Want naar muziek luisteren en kunst kijken is leuk. Maar zélf muziek maken of zelf tekenen of schilderen is nog veel leuker. Individueel of in een groep. Met een instrument of met je stem of het palet in de hand. Daar weet het Huis van de Kunsten ’t Muzenhuis alles van. In de afgelopen jaren zijn er al heel wat muziek- en kunstvrienden op het spoor van de notenbalk en de schildersezel gezet. Menig nootje werd er met plezier gekraakt, heel wat toonladders werden er beklommen en menig kleurtje heeft linnen of het tekenblad beroerd. Met prachtige en welluidende resultaten.

Op deze website geven wij u graag alvast een voorproefje. Daarbij proberen wij net zo veelzijdig te zijn als de schilder- en tekenkunst alsmede de muziek zelf. Omdat ’t Muzenhuis niet aan vaste lesperiodes gebonden is, kunnen de muziek- en de teken- en schildercursisten op elk gewenst tijdstip met de muziek-, en de teken- en schilderlessen beginnen. Dat heeft al heel wat twijfelaars over de drempel geholpen. Cursisten die ooit als kind gestopt waren (bah, die stomme pianoles op woensdagmiddag) en nu de gevoelige snaar weer oppakken. De ’dat heb ik altijd al willen doen, maar het is er nooit van gekomen’ muziek- en kunstliefhebber. Heeft u een keuze gemaakt, dan kunt u zich meteen opgeven voor de eerste muziek- schilder- of tekenles. Ons deskundig advies leidt vaak tot een harmonieus akkoord. Op een tijdstip dat het u het beste uitkomt.

Er zijn musici en kunstenaars, sommigen zelfs van wereldfaam, die geheel op eigen houtje een instrument of het schilderen en tekenen onder de knie hebben gekregen. Natuurtalenten, ongetwijfeld. Maar wie wél voor begeleiding en muziek- en teken- en schilderlessen kiest, is bij ‘t Muzenhuis aan een uitstekend adres. ’t Muzenhuis gelooft in les op maat! Op deze site treft u een verscheidenheid aan van de vele mogelijkheden. Een scala aan muziekinstrumenten en muzieksoorten. Van Bach tot Borsato en alles daartussen. Van Vermeer tot Anton Heijboer en Herman Brood. Les in de stijl die u het meeste en het beste aanspreekt. Van uitsluitend gekwalificeerde en ervaren docenten. De cursist bepaalt zelf de eindbestemming. Thuismuzikant tussen de schuifdeuren. Podiumplek bij Idols. Diploma of privé-plezier. Solist of in een groepje. De keus is aan u.

Wie de jeugd heeft, leert gemakkelijk. ’t Muzenhuis is een leuke muziek- en teken en schilderschool voor muzikanten van piepjong tot ‘strijkstok’oud en van kunstenaars voor alle leeftijden. En spelenderwijs tekenen en schilderen en muziek ontdekken die het beste bij hen past. Bah, muziekles? We horen het zelden of nooit. Met het enthousiasme van de muziek- of schilder- tekendocent én de leerling wordt de basis gelegd waar tot op een hoge lijftijd kan van worden genoten. (Daar kan geen pilletje tegen op!)

U treft op deze site alles over Muziekschool en Schilder- en Tekenacademie ’t Muzenhuis aan. Een gezellige school met een gevarieerd aanbod voor alle leeftijden. Heeft u nog vragen, bel ons dan gerust. Op een mailtje wordt ook gereageert. Als het om muziek en kunst in de breedste zin des woords gaat, staat ‘t Muzenhuis voor u klaar.

 

Het Muzenhuis team