Docenten

Maurice van Hoek

Maurice van Hoek Maurice zat op school met Douwe Bob, speelt nog regelmatig met zijn muzikale maatje her en der door het land en komt nu ook als gitaar- en singer-songwriter- docent werken bij Muziekschool ’t Muzenhuis!
Hij beschikt over hetzelfde talent als de momenteel beste mannelijke Nederlandse artiest: Douwe Bob.
Maurice van Hoek speelt en zingt muziek met alle ziel en zaligheid die in hem zit. Hij is cum laude afgestudeerd op Codarts te Rotterdam en schrijft songs over de liefde en over zijn leven als observator reizend door het Amerikaanse landschap. Zijn drie maanden durende trektocht door de USA liet hem het licht zien in de country en Americana muziek en was voeding voor de 11 songs op zijn debuutplaat. Het album ‘Live Forevermore’ bevat songs over die levensreis. Zijn invloeden haalt hij uit klassieke country en Americana muziek, zoals de songs van James Taylor en de Eagles, maar ook uit moderne songwriters, zoals Ryan Adams.

Ook het vele samenspelen met zijn maatje Douwe Bob is terug te horen in het geluid, de stijl en de songs van Maurice. Of is Douwe nou juist beïnvloed door deze troubadour? Een aanwinst voor het Nederlandse muzieklandschap, dat je doet verlangen naar eindeloze uitzichten over Amerikaanse prairies met voortrollende tumbleweeds.

Wat een feest, dat ’singer-songwriter’ en ’country’ specialist Maurice van Hoek zich bij ’t Muzenhuis als gitaardocent heeft aangesloten. Juist zijn specialiteit is door Jim van der Zee, ‘the Voice of Holland’ winnaar van 2018 en niet te vergeten Ilse de Lange en Songfestivaldeelnemer Waylon op dit moment juist helemaal ’in the picture’!

Vindt u het ook te gek om nu eens les te krijgen in de muzieksoort waar iedereen zo ‘gek’ op is? Dan kan dat op dagen aan het begin van de week! Schrijf u daarvoor dan nu snel in, want wie het eerst komt . . . !!

U kunt via deze website online inschrijven.

Geeft les in: