Docenten

Mirjam Zantinga

Mirjam Zantinga Mirjam Zantinga: “Door te zingen kun je verhalen vertellen, ontroeren, troosten en inspireren. Kortom iets teweeg brengen dat dieper gaat dan dat in woorden is uit te drukken. Ik wil muziek vertolken op een persoonlijke en authentieke manier en met respect voor de dichter en de componist.”

Mirjam begon op haar 13e met het nemen van zanglessen bij o.a. sopraan Martine Salomons.
In juni 2007 auditeerde ze bij het conservatorium in Zwolle, waar ze, tot haar afstuderen in januari 2012, les kreeg van Riekje Bakker.
Sinds november 2012 heeft Mirjam les bij sopraan Roberta Alexander.

Studiejaren
Tijdens haar studie heeft Mirjam aan verschillende projecten deelgenomen.
In maart 2009 deed ze mee aan het project ‘De jonge Matthäus’ in samenwerking met het Residentie orkest in Den Haag.
Een jaar later participeerde ze in een project in samenwerking met het Roder Jongenskoor.
Ook werkte Mirjam diverse keren mee aan ‘Yo-Opera’.

Masterclass en zangles
Mirjam volgde masterclasses bij onder andere Ernst Daniël Smid, Joke de Kruijf, Annette Kleine, Marion van den Akker, Henk Smit, Johannette Zomer, Irene Maessen, Maribeth Bunch Dayme en Barbara Hannigan. Ook volgde Mirjam de EVTS-cursussen level 1 & 2 bij Alberto ter Doest in Antwerpen.

Repertoire
Mirjam heeft veel affiniteit met repertoire uit de Romantische periode. Met name werken van Tchaikovsky, Shostakovich, Schubert, Berlioz, Bizet, Brahms, Strauss en Wagner staan op haar repertoire. Maar ook werken van Monteverdi, Mozart en Handel passen haar.

Naast het klassieke repertoire zingt Mirjam ook graag andere genres zoals: pop, soul, musical en jazz.

Muzenhuis
Bij ’t Muzenhuis geeft Mirjam naast Klassiek met name les in de stijlen: POP, soul, musical en jazz.
Naast zangles heeft Mirjam ook de leiding van de groepen Stemvorming, Kinderkoor ‘MiniStars’, de Kinder Musical Groep, het POP- en het Jazzkoor en niet te vergeten de cursus: “Lead & Backing Vocals”.