Docenten

Jos van Beest

Jos van Beest Pianist Jos van Beest wordt niet alleen op handen gedragen door zijn publiek in Nederland, maar geniet ook grote internationale faam en waardering.
Regelmatig is hij op uitnodiging te zien en te horen in clubs en op festivals in West-Europa.
Met zeer grote regelmaat geeft hij concerten in de grote vooraanstaande concertzalen van Japan, waar hij een enorme populariteit geniet en als pianist zeer geliefd is.

Jos zijn muzikale carrière begon rond 1979 als medewerker op de afdeling programma-techniek van de Wereldomroep en combineerde zijn baan met pianospelen.
Zo is hij meer dan achttien jaar huispianist geweest bij Radio Nederland Wereldomroep en omlijstte hij met zijn pianospel wereldwijd talloze radio-uitzendingen.
In 1993 verscheen zijn eerste album 'Because of you' en binnenkort komt in Japan alweer zijn 15e album, genaamd ‘Freckles’, uit.
Ook excelleerde Jos samen met collega-pianist Louis van Dijk als "gevleugelde vrienden" in een zeer succesvol concert voor Terres des Hommes.

Naast zijn piano docentschap bij ’t Muzenhuis is Jos van Beest momenteel druk bezig als Jazzpromotor en presentator bij de opnames voor "DJAZZ-TV" (onderdeel van het Ziggo-pakket), waar hij ook zijn eigen programma presenteert, getiteld "Focus on Vocal Jazz".