Docenten

Janine Pas

Janine Pas Na haar studie aan de Nationale Opera Academie in Den Haag, maakte het winnen van een studiebeurs het voor Janine Pas mogelijk om zich verder te specialiseren bij operazangeres Peggy Bouveret (Metropolitan Opera) te Parijs. Ook volgde Janine masterclasses in binnen- en buitenland.
Janine wordt regelmatig uitgenodigd als soliste in opera’s, concerten en oratoria in heel Europa. Zij maakte radio- en tv-opnames met o.a. het Radio Symfonie orkest, de Nederlandse Bachvereniging en het Schönberg Ensemble. Janine zong rollen in opera’s van o.a. Mozart, Britten, Strawinsky, Janácek, Dvorak en Verdi bij o.a. Opera Zuid, de TROS operaserie, het Hessisches Staatstheater te Wiesbaden, de Hongaarse Opera en Radio.
Bij radio en TV werkte Janine samen met dirigenten, zoals: Martin Sieghart, Kenneth Montgomery, Jan Stulen, Ed Spanjaard en Reinbert de Leeuw.
Vanwege haar uitzonderlijke vocale flexibiliteit, worden haar regelmatig stukken aangeboden door hedendaagse componisten. Zo zong zij de Nederlandse première van het solostuk A Magyar Romokon van Peter Eötvos in Amsterdam en vertolkte zij in meerdere landen wereldpremières van speciaal voor haar gecomponeerde liederen en orkeststukken.
Ook zong Janine bij o.a. het Groot Omroepkoor, de Salzburger Festspiele met de Berliner Philharmoniker o.l.v. Claudio Abbado, de Glyndebourne Festival and Touring Company o.l.v. Sir Simon Rattle.
Janine is tevens medeoprichter van de Stichting Conserto ter promotie van klassieke muziek aan een breder publiek.
Janine adviseert tevens ‘In Canto Music Management’. Dit management trekt internationale topdocenten op het gebied van de klassieke zang aan voor het geven van masterclasses op conservatoria, voor festivals en concertorganisaties.
Muziekschool ’t Muzenhuis is zeer verheugd Janine Pas als zangdocente te hebben kunnen aantrekken.
Ook staan de Muzenhuiszanggroepen onder leiding van Janine.

Geeft les in: