Docenten

Luc van Ruler

Luc van Ruler Luc studeerde op het CCNV te Harderwijk, waar hij in 2006 zijn diploma VWO haalde.

In Zwolle aan het Conservatorium ArtEZ studeerde hij richting Jazz & Pop, Gitaar, Basgitaar en Contrabas bij de docenten Henk de Ligt, Wim Essed, Dolf Delfos, Tilmar Junius en Ronald Douglas.
In 2011 studeerde Luc af als Bachelor of Music.

Inmiddels heeft Luc sinds 2008 leservaring opgedaan bij de Yamaha muziekschool te Hoogeveen en heeft hij invallessen gegeven als gitaar- en basdocent op de Muzerie te Zwolle, Muziekcentrum Westerveld te Dieverbrug en op het CKV te Dronten.

Tijdens zijn conservatoriumstudie heeft Luc in verschillende bandjes gespeeld en, niet te vergeten, veel gecomponeerd.

Vanaf het lesjaar 2013 – 2014 verzorgt Luc, Gitaar-, Basgitaar- en Contrabaslessen op onze muziekschool in Lisse en Haarlem.

Luc zijn aangeboren talent is het omgaan met mensen en in het bijzonder het omgaan met kinderen. Zoals Luc in z’n CV schrijft: ”Door een paar woorden en een vriendelijke blik kan ik al gauw een rustige en vertrouwde sfeer neerzetten wat een goede basis is voor een vruchtbare leersituatie. Of het nu gaat om een autistisch jongetje van 8 jaar op z’n eerste gitaarles of een 50 jarige vrachtwagenchauffeur die met 'Jovink en de Voederbietels' mee wil bassen”.

Inmiddels heeft Luc met heel veel bekende musici samengespeeld. Om een kleine greep te noemen: Zangeres Greetje Kauffeld, Zangeres Francien van Tuinen, Vibrafonist Ben Gerritsen, Trompettist Loet van de Lee, Saxofonist Jan Menu en vele anderen.

Geeft les in: