Zanggroep

De zanggroep van 't Muzenhuis is opgericht voor zangers en zangeressen die het leuk vinden om ongecompliceerd en zonder enige pretentie, lekker te zingen.

Omdat de huidige generatie wisselende werktijden heeft, de gepensioneerden tegenwoordig ’jongere ouderen’ worden genoemd en ’achter de geraniums zitten te verpieteren’ al sowieso geen optie is, voor winkelen en boodschappen doen altijd wel tijd overblijft, is het toch kicken om één ochtend in de week lekker met muziek bezig te zijn.

’t Muzenhuis wil met deze zangroep een plek maken waar zowel de klassiek liefhebber, als de festivalganger, maar ook de ouwe rocker, vrij kunnen zingen.
Waar naast het lekker zingen, ook ruimte is voor plezier en humor.

We zingen dan ook het repertoire van toen en nu! Zo kan iedereen kennismaken met muziek die hij/zij nog nooit heeft gezongen. Van Frans Bauer tot Frans Liszt en van de ene Engelbert Humperdinck naar de andere (jawel er zijn er twee!). U vraagt, wij draaien!

Naast de kennismaking met nieuwe mensen en een nieuw repertoire, zijn er natuurlijk nog andere belangrijke aspecten die de revue zullen passeren. De juiste ademhaling, houding, klank, samenzang, interpretatie en presentatie zijn namelijk essentieel om vrij te kunnen zingen. Daar werken we serieus aan, want wat we doen, dat doen we goed!

Dus kom uit de badkamer, meld u aan en neem de buurman en de buurvrouw mee!

Op de donderdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur zingen wij in ’t Muzenhuis aan de Jan Gijzenkade 409a en op de woensdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur in ’t Muzenhuis aan de Vivaldistraat 6 (rechts naast de ingang van ’t Poelhuys) te Lisse.

Om kennis te maken en de sfeer te proeven bent u de eerste 2 weken de ’gratis gast’ van ’t Muzenhuis en hopen we dat u zich daarna inschrijft...
De kosten bedragen € 24,95 per maand. (Zie de Muzenhuistarieven op de Muzenhuissite.

De leiding is in handen van onze enthousiaste zangdocente Janine Pas.

Het startrepertoire is o.a.:

Whiter shade of pale - Nights in white satin - House of the rising sun - Always on my mind - Greensleeves - Can't help falling in love - Plaisir d'amour - Let it be - Hey Jude - More than words (extreme) - I'll be there for you - Mac Arthur park - Embraceable you - Blue moon - What a wonderful world - When I fall in love - There's a place for us - Non, je ne regrette rien - La chanson des vieux amants.
Canons: Bon Soir - All through the night – Morgengesang e.v.a.