Viool

Viool spelen

De viool is het bekendste van alle orkestinstrumenten. De jonge, beroemde violiste Janine Jansen heeft daar haar steentje aan bijgedragen door te bewijzen dat ook Nederland fantastische violisten kan voortbrengen. De eerste violen werden omstreeks 1550/1560 in Noord-Italië gebouwd en raakten zeer snel daarna erg populair.

Het is de kleinste van de familie gestreken snaar instrumenten (waartoe ook de contrabas en de cello behoren). Het heeft vier snaren, die door de haren van de strijkstok in trilling worden gebracht. De viool komt voor in verschillende afmetingen en neemt een belangrijke plaats in bij zowel de klassieke als de lichte muziek.

Al op heel jonge leeftijd kun je beginnen met het leren spelen van viool. Je begint dan op een heel klein viooltje. Maar naarmate je groter wordt, moet de viool met je meegroeien. Geen probleem, want elke keer dat je weer uit je viool bent gegroeid, passen wij een andere viool voor je aan. Net zo lang tot je zo groot bent, dat je jouw eigen 4/4 viool kunt uitzoeken.

Violen van de allerkleinste tot een hele viool, huur je gewoon via Muziekschool ’t Muzenhuis bij Music Lease. Zie ook de webwinkel.