Gitaar

Gitaar spelen

Elektrische gitaar
De elektrische gitaar dankt zijn populariteit aan de popmuziek. Het top 40-repertoire komt aan de orde. Daarnaast worden jazz, blues, latin, funk, en fusion in de lessen behandeld.

Akoestische gitaar
De akoestische gitaar (ook wel Klassieke, Spaanse of Westerngitaar genoemd) is in de late 16e eeuw ontwikkeld en sindsdien weinig veranderd. Al vanaf haar ontwikkeling was de gitaar populair bij alle lagen van de bevolking. Tegenwoordig heeft de klassieke gitaar zes nylon snaren, die met de nagels of het plectrum worden getokkeld. Er bestaat veel muziek voor sologitaar.

Daarnaast is de gitaar bij uitstek geschikt als begeleidingsinstrument. Aan de hand van bekende songs wordt het begeleiden, de akkoorden en de slag (ritmiek) geleerd. Binnen één jaar staat u versteld wat u al op een gitaar kunt spelen.

Gitaar en de basisschool
Wist u, dat er in het basisonderwijs, juist muziek een ’ondergeschoven kindje’ is. Er wordt maar in het totale basisonderwijs maar voor 15% iets aan muziek gedaan! Gelukkig zijn een heleboel leerkrachten in dit basisonderwijs welke dit als een buitengewoon gemis zien! Onderzoek heeft uitgewezen dat juist muziek ’slimmer’ maakt! En juist voor die leerkrachten is er de mogelijkheid om met andere collega’s in groepslesverband hier alles aan te doen. In deze gitaarlessen (ja, dat is toch wat anders dan die verfoeide blokfluit) wordt een repertoire behandelt die elke leerkracht in de klas kan gebruiken. De leerlingen uit de klas vinden dat helemaal te gek, die vinden hun meester of juf helemaal ‘vet cool’. Bovendien werkt dit bijzonder enthousiasmerend, zodat de klas al heel snel een klassenbandje kan formeren.

Nog geen instrument?
Dit is werkelijk geen probleem. Kijk even op onze webwinkel en u zult verstelt staan van de vele mogelijkheden en de aantrekkelijke prijzen.